Zoeken

Culture eats covid for breakfast.

De afgelopen weken konden we de artikelen bijna niet meer bijhouden die vonden dat justitie en ook onze advocatuur door deze coronacrisis, een nieuwe weg zijn ingeslagen. Het wordt na corona nooit hetzelfde meer, lazen we hier en daar. Ook ikzelf probeerde aan te tonen dat dit het 'covideale moment' was om verandering door te voeren.


Maar.

Verkeken we ons even op de cultuur van onze advocatenkantoren, organisaties en justitie? Hopelijk niet, vermoedelijk wel.


Ondertussen lijkt het coronastof weer wat neergedaald, lijkt justitie haar werking in grote mate te hernemen en gaan advocaten weer naar hun kantoren. Het stof wordt van de bureautafel geveegd, en hop, weer aan de slag. Op de oude vertrouwde manier.


Advocaten hollen ondertussen al weer van rechtbank naar rechtbank. Aanwezigheid om een dossier schriftelijk in beraad te nemen, is hier en daar ook al weer vereist. E-mailen met de griffies wordt weer ontmoedigd. 'Het was goed voor even. Maar nu graag terug 'normaal' werken?'


Ik begrijp het wel; u bent ook moegezoomd. Het is ook gewoon niet goed, altijd digitaal communiceren. We hebben menselijk contact nodig. Ook met onze klanten. Een handdruk of schouderklop, dat geeft vertrouwen. Een zoomsessie mogelijk een pak minder.


Maar waar ik me zorgen over maak, is hoe makkelijk wij als advocaten ons laten verleiden om het oude terug op te nemen, en alle mogelijkheden van de afgelopen weken weer uit de handen doen glijden.


Mijn volledig artikel kan u hier nalezen.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven