Zoeken

Een debat over de toekomst van ons beroep, zonder debat.

Een panel, geen debat.


Gisterenavond werd ik uitgenodigd door het Postuniversitair centrum van de KULAK om deel te nemen aan een debat over de toekomst van het mooie beroep van advocaat. Uiteraard was ik blij eraan te mogen deelnemen, zeker als ik vernam wie ook in het panel zat. Niemand minder dan confrater Patrick Hofströssler, stafhouder Jo Stevens en Minister van Justitie Koen Geens. Het panel werd voorgezeten door Eric Dursin, kamervoorzitter bij het Hof van Beroep.

Het is natuurlijk een eer om met zo'n gezelschap te mogen debatteren over ons beroep, maar gisteren bleek een debat toch wat moeilijk. Er werd niet echt gedebatteerd onder het gezelschap, maar eerder elk om de beurt een beknopte mening gegeven. Dat is oké natuurlijk, maar ik bleef, vermoedelijk als veel aanwezigen, toch een beetje op mijn honger zitten. We mochten elkaar gerust wat meer uitdagen en onderling in dialoog gaan. Er werd weinig op elkaar ingepikt. Maar als jonkie, hoewel zo jong ben ik nu ook niet meer, moest ik misschien toch ook een beetje in mijn mand blijven. Achteraf bekeken had ik ook vragen kunnen afvuren op de Minister bijvoorbeeld. Laten we van een panelgesprek spreken.

Maar goed, er werden wel veel interessante topics aangesneden. Wat meer mogelijkheden tot diepgang op de thema's had misschien ook tot meer dialoog geleid, want dan kon de tijd ook genomen worden om oplossingen te bespreken. Het bleef misschien soms wat teveel hangen bij algemeenheden, problemen die we allemaal wel al wat kennen.

Het viel ook op: het panel was wel érg mannelijk. Het volgende debat enkel met vrouwen dan!


Meer lezen over mijn nabeschouwingen van dit debat?

Dat kan u hier.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven