Zoeken

Er was eens een advocatenkantoor Atrium.

Er was eens een advocatenkantoor Atrium.

Het leek een sprookje.

Atrium, misschien voor veel Vlaamse advocaten volstrekt onbekend, werd opgericht in 2017, en was voorbestemd om succesvol te zijn. Het moest de toon zetten tussen hoe een perfecte blend kon ontstaan tussen een advocatenkantoor en een technologiebedrijf. Het bedrijf uit San Francisco, Silicon Valley uiteraard, beschikte enerzijds over een advocatenteam, en anderzijds ook over een team van technologie wizards (Atrium Legal Technology Services) die software tools en een platform moesten ontwikkelen voor de advocaten, die zo efficiënter kon werken om hun juridische diensten te verlenen. De kruisbestuiving tussen de twee teams werd als een enorm pluspunt beschouwd, omdat ze elkaar beiden beter konden maken. De twee Atriums werden wel als twee afzonderlijke entiteiten opgericht omdat geen vreemd kapitaal mogelijk is in een advocatenkantoor.

Het klonk heel vertrouwd en goed: de software van de technologiepoot zou de advocaten efficiënter maken dan de concurrenten van een traditioneel advocatenkantoor, zodat ze sneller konden werken, en zodat het minder moest kosten aan zowel de klanten als het advocatenkantoor zelf.


Het kantoor bood klanten een soort maandelijks abonnement aan om een platform te gebruiken met toegang tot documenten, boeken en evenementen. Er was via het platform ook een gelimiteerde toegang tot een inhuis advocaat voor consultatie. Meer gespecialiseerd werk kon via extra betalingen.


Oprichter van het bedrijf is Justin Kan, technologie miljonair na de verkoop van Twitch aan Amazon. Atrium vond ook investeerders voor de technologiepoot, dat na een eerste investeringsronde van 10 miljoen dollar, zelfs opliep tot 75 miljoen dollar (onder meer door Andreessen Horowitz).


Er was dus een visionair plan én geld.

Prima combinatie, toch?


Benieuwd hoe het - waargebeurd - verhaal afloopt?


Lees mijn artikel erover op deze link.0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven